Coacazele negre

Coacazele negre
AJUTA: sistemul imunitar, sistemul digestiv, inima si circulatia, sistemul nervos
ENERGIE / portie standard : 28 kcal
Bogate in vitamina C
Benefice pentru intarirea sistemului imunitar, pentru raceala, gripa si rosu in gat.
Utile in prevenirea cancerului, a retinerii de fluide, a hipertensiunii arteriale, a stresului si a anxietatii.
Bune in caz de diaree sau intoxicatie alimentara.
Se recomanda sa se consume ca suc, jeleu sau coapte usor cu alte fructe

Coacazele negre sunt o sursa foarte bogata de vitamina C, cu o concentratie de patru ori mai mare decat cea din portocale – 60 g ofera 60 mg din aceasta vitamina vitala, constanta in coacazele negre. Vitamina C din aceste mici fructe de padure este un antioxidant puternic, ce protejeaza organismul impotriva afectiunilor cardiovasculare si circulatorii si impotriva tuturor tipurilor de infectii. Insa coacazele negre mai contin si cantitati substantiale de potasiu si foarte putin sodiu, deci ajuta impotriva retinerii apoi si sunt utile in tratarea hipertensiunii arteriale.

Pigmentii denumiti antocianozide din coaja mov au proprietati bactericide si o actiune antiinflamatoare, ceea ce le explica intrebuintarea ca remediu traditional impotriva durerilor in gat – sucul fierbinte de coacaze negre se bea foarte incet. Metoda de preparare este foarte simpla: fierbeti jumatate de ceasca de coacaze negre in doua cani de apa timp de 10 minute, stoarceti si adaugati putina miere. Puteti pune, de asemenea, apa fiarta peste o lingurita cu jeleu de coacaze negre. Efectul sau puternic antibacterian este important in tratarea si prevenirea intoxicatiilor alimentare, deoarece multi dintre agentii patogeni ce pot declansa boli de stomac sunt distrusi de antocianozide.SFATURI PRACTICE

Frunzele de coacaze negre au importante intrebuintari medicale, deoarece contin uleiuri volatile, acid tanic si multa vitamina C. Folositi-le in ceaiuri, ca gargara pentru ameliorarea ulcerelor cavitatii bucale. Pe plan intern, ceaiul are efecte direct asupra glandelor suprarenale, stimuland sistemul nervos simpatic si ajutand deci la ameliorarea stresului si anxietatii.

email

Lasă un răspuns