Portocalele

Portocale
AJUTA: sistemul imunitar, inima si circulatia
ENERGIE / portie standard : 59 kcal
Excelente pentru combaterea infectiilor si imbunatatirea circulatiei.
Sucul de portocale este benefic in cazul bolilor de inima, al tensiunii arteriale ridicate si al retinerii de fluide.
Se recomanda sa se consume proaspete si coapte, cu tot cu samburi si membrana

Continutul bogat de vitamina C din portocalele proaspat culese sau stoarse explica influenta lor benefica asupra sanatatii noastre, datorita importantei lor uriase in combaterea infectiilor si mentinerea sanatatii organismului. Portocalele mai contin si betacaroten si bioflavonoizi in peretii membranelor. Aceste substante chimice intaresc peretii capilarelor mici.

Ca doza recomandata, un pahar de suc de portocale asigura 110% Vitamina C, 8% tiamina, 8% acid folic, 4 % vitamina B6, 4% magneziu, 2% fosfor si doar sub 2% proteine, vitamina A, riboflavina, acid nicotinic, calciu si fier. Daca il beti la masa, cresteti absorbtia fierului cu pana la de doua ori si jumatate.

Fructele, florile si coaja portocalelor se folosesc de mult timp in medicina naturista. Coaja contine hesperidina si limonen, folosite in tratarea bronsitei cronice. Ceaiul preparat din flori uscate este un tonic usor.

[adrotate group="7"]

SFATURI PRACTICE

Uleiul esential de neroli, preparat din flori de portocal, se utilizeaza adeseori in aromaterapie ca sedativ usor. Cinci picaturi puse in 25 ml de ulei volatil sunt de ajutor in masajul spatelui, al gatului si al umerilor, pentru detensionarea si stimularea somnului. Neroli este, de asemenea, unul dintre ingredientele principale ale apei de colonie, care, folosita la masajul tamplelor, poate elimina imediat cefaleele.


Fatal error: Call to undefined function adrotate_ad() in /home/produseo/public_html/blog/wp-content/themes/newsplus/single.php on line 60