Prunele

Prune
AJUTA: sistemul digestiv si sistemul nervos
ENERGIE / PORTIE STANDARD : 20 kcal
Bogate in potasiu
Bune pentru inima si circulatie si in tratarea retinerii de fluide.
Se recomanda sa se consume fructe proaspete si coapte sau la cuptor.

Exista o larga varietate de specii de prune, multe dintre cele din Marea Britanie fiind hibrizi de porumbari si corcoduse. Probabil ca isi au originea in Europa de Est, fiind cunoscute si intrebuintate in intreaga Europa de mai bine de doua mii de ani. Prunul japonez a fost introdus in SUA la sfarsitul sec. XVII de expertul in fructe Luther Burbank.

Prunele contin o cantitate redusa de vitamina C, o cantitate modesta de vitamina A si putina vitamina E. Sunt insa o sursa buna de potasiu. Prunele mari au mai multe zaharuri si mai putin continut de acizi, dar si o valoare medicinala importanta. Prunele salbatice din arbusti teposi sunt intrebuintate la prepararea ginului de porumbar, o bautura alcoolica traditionala folosita ca si remediu la tratarea diareii.

[adrotate group=”7″]

Prunele sunt foarte utilizate in medicina orientala, indeosebi prunele Umebushi traditionale, care ajuta la tratarea bolilor digestive, dar au un gust foarte neplacut.

SFATURI PRACTICE

Jeleul si gemul de prune salbatice sunt un remediu excelent pentru gatul uscat si iritat. Pentru efecte imediate, dizolvati o lingurita cu varf intr-o cana de apa fierbinte in care ati adaugat suc de lamaie si putina scortisoara si beti acest amestec inainte de culcare.

email

Lasă un răspuns