Margarina

Margarina
AJUTA: pielea – parul si ochii.
ENERGIE / portie standard: 74 kcal
Bogata in vitaminele D si vitaminele E.
Furnizeaza acizi grasi vitali pentru sanatatea pielii si dezvoltarea celulelor.
ATENTIE! Preferabil sa fie inlocuita cu o cantitate mica de unt.


Margarina este un produs chimic complex ce combina uleiuri, grasimi, aromatizanti si coloranti printr-un proces inventat de chimistul francez Mege Mouries in Paris, in anul 1869. De obicei este un amestec de uleiuri vegetale, animale si untura de peste, care prin hidrogenare se tranforma din margarina lichida in margarina solida sau moale. Acesta este procesul prin care se produc grasimile trans, un derivat nociv. Cantitatea totala de grasime este aproximativ aceeasi ca si in unt. Dar, in timp ce 100 g de unt contin 54 g de grasimi saturate, margarinele solide contin numai 36 g, iar margarinele polinesaturate doar 16 g.

Alimentele care se pot unge pe paine contin mai putine calorii si grasimi, si la fel ca si margarinele polinesaturate, nu au colesterol. Retineti totusi ca ceea ce nu contine colesterol poate contine grasimi.

email

Lasă un răspuns