Morcovii

Morcovii
AJUTA: sistemul imunitar, sistemul digestiv, inima si circulatia, pielea – parul si ochii
ENERGIE / PORTIE STANDARD : 21 kcal
Bogati in betacaroten
Valorosi in prevenirea cancerului, pentru inima, circulatie si vedere.
Benefici pentru piele si membranele mucoase

Aceste legume contin atat de mult betacaroten, incat un singur morcov furnizeaza organismului o sursa de vitamina A suficienta pentru o zi intreaga. Aceasta este vitala pentru sanatatea pielii si a membranelor mucoase rezistente la boli, de unde se si explica importanta morcovilor pentru protejarea plamanilor si pentru buna functionare a intregului sistem respirator. Vitamina A este e asemenea esentiala pentru vederea nocturna.

Betacarotenul se absoarbe mult mai bine din morcovii batrani de culoare inchisa, preparati la cuptor – ci atat mai mult daca in reteta s-a adaugat grasime sau ulei, deoarece favorizeaza absorbita – decat din morcovii noi. Daca aveti ocazia, alegeti morcovi ecologici, pentru a evita asimilarea uneui nivel ridicat de reziduu pesticid.

In peste 40 de studii publicate despre relatia dintre aparitia cancerelor si consumul ridicat de morcovi, 75% dintre ele au demonstrat o reducere a riscului imbonavirii de aceasta maladie. Ca aliment impotriva imbatranirii, morcovii sunt considerati alimente de protectie impotriva razelor ultraviolete, contribuind la protejarea pielii de riduri. Datorita celorlalte vitamine antioxidante din compozitia lor, vitamina C si vitamina E, sunt recomandati persoanelor care sufera de boli ale arterelor.Medicina traditionala recomanda de mult consumul de morcovi in tratarea diareii, mai ales pentru copiii mici si bebelusi, pentru care piureul de morcovi este un aliment sanatos. Nutritionistii recomanda o cura de doua zile de suc proaspat de morcovi si multa apa minerala, pentru stimularea ficatului si ameliorarea simptomelor de icter.

email

Lasă un răspuns