Armurariu

Armurariu

Armurariul este considerat pe drept cuvant un salvator al ficatului deoarece este un excelent hepatoprotector.

CE AFECTIUN TRATEAZA

Dischinezie si litiaza biliara – se trateaza cu tinctura de armurariu amestecata cu tinctura de anginare. Se iau 15 – 20 de picaturi de trei ori pe zi.

Hepatita, insuficienta hepatica – se bea infuzie de armurariu, cate o cana de trei ori pe zi. Ajuta celula hepatica sa se regenereze si topeste grasimea de pe ficat.

Alcoolism – ca si ardeiul iute, aceasta planta este un prieten de nadejde in lupta cu acest viciu. In timpul curei de dezalcoolizare, care trebuie sa dureze cam o luna, se bea circa un litru de infuzie de armurariu pe zi.

Ciroza hepatica si Toxiinfectie alimentara

Varice – reduce durerile provocate de aceasta boale.

Psoriazis – se aplica pe zonele afectate comprese cu infuzie de armurariu.

Insuficienta cardiaca

CUM SE ADMINISTREAZA

Infuzie de fructe – se toarna o cana cu apa fiarta peste o lingurita de fructe. Se lasa la infuzat 15 minute, dupa care se strecoara. Se beau cam trei cani pe zi, de preferat dimineata, pe stomacul gol, si seara, inainte de culcare.

Tinctura – se macina o mana cu seminte de armurariu si se pun intr-o sticla, turnandu-se peste ele 150 ml de alcool. Se lasa la macerat doua saptamani, dupa care se filtreaza.Pulbere – se macina cu rasnita de cafea seminte de armurariu pana ce se obtine o pulbere foarte fina. Este un bun adjuvant pentru ciroza hepatica. Se face o cura de trei saptamani, timp in care se ia cate o lingurita cu pulbere de 3 – 4 ori pe zi. Dupa o pauza de doua saptamani, se reia procedura. In tot acest timp, e bine sa se bea cat mai multa infuzie de armurariu, combinata cu infuzie de radacina de papadie.

Cataplasme – se face folosindu-se infuzie din fructe si sunt recomandate pentru afectiuni de piele.

email

Lasă un răspuns