Brânca-ursului

Brânca Ursului

Denumita de unii ginsengul romanesc, planta are proprietati afrodiziace si nu numai. Preparatele din brânca-ursului sunt recomandate mai ales celor care sufera de infertilitate.

CE AFECTIUN TRATEAZA

Frigiditate si Impotenta – se iau cate zece picaturi de tinctura pe zi, timp de minimum o luna.

Infertilitate – se ia cate o lingurita cu tinctura diluata in putina apa de trei ori pe zi, inainte de masa. Cura se tine trei luni.

Gonoree, chlamydia si sifilis (boli cu transmitere secuala) – pe langa medicamentele prescrise de medic, e bie sa se faca si o cura cu tinctura de planta.

Epilepsie – se ia o lingurita cu tinctura de brânca-ursului de trei ori pe zi. Cura trebuie sa dureze trei luni.

Hipertensiune arteriala – inainte de mese, se iau cate 30 de picaturi de tinctura.

Anexita – se ia o lingurita de 3 – 4 ori pe zi

Balonari si digestie dificila.

CUM SE ADMINISTREAZA

Pulbere – planta uscata, cu tulpina si frunze, se macina foarte fin, pana se obtine o pudra. Se ia cate o lingurita cu publere pe stomacul gol, de trei ori pe zi, pentru tratarea hipertensiunii.

Tinctura – actioneaza rapid si eficient. Se prepara din 200 g de flori si seminte macinate, peste care se toarna cam 1/2 litru de alcool alimentar. Se lasa la macerat doua saptamani, dupa care se filtreaza. Se iau cate zece picaturi de trei ori pe zi, inainte de masa.Ulei – in 1/2 litru ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline, se pun cam zece linguri cu planta macinata si se lasa la macerat intr-un loc cald timp de 15 zile. La final, se filtreaza si se pune la pastrat in sticlute.

Cataplasme – se zdrobesc frunzele verzi si se pun pe zona cu probleme. Sunt bune pentru durerile de coloana.

Atentie!

Uneori tratamentul indelungat cu brânca-ursului poate da senzatie de ameteala, reactii alergice, hipotensiune si stari de rau general.

email

Lasă un răspuns