Beneficiile uimitoare ale busuiocului

busuiocul

Busuiocul, o planta populara din aceeași familie ca menta, este folosit pentru sosuri, supe, salate si paste in întreaga lume. În plus față de aroma versatila, busuiocul oferă de asemenea multe beneficii importante asupra sănătatii, care te va face sa folosesti un pic de busuioc la următoarea masă.

Una dintre utilizările medicinale primare ale busuiocului este pentru proprietățile sale anti-inflamatorii. Acest efect provine de la eugenol, un ulei volatil de busuioc care blocheaza enzimele din organism care produc umflaturile, făcând din  busuioc un tratament ideal pentru persoanele cu artrita.

Busuiocul, mai ales ca un extract sau ulei, este cunoscut ca avand proprietati antioxidante extrem de puternice, care pot proteja organismul de imbatranire prematura, probleme comune ale pielii, probleme legate de vârstă și chiar unele tipuri de cancer. Planta contine, de asemenea, orientin și vicenin flavonoide, care sunt pigmenți de plante care scutesc structurile celulare de oxigen si radiatii.Atât busuiocul proaspăt cat și uleiul de busuioc au capacități antibacteriene puternice. De fapt, a fost demonstrat ca opreste cresterea mai multor bacterii, chiar unele care au crescut rezistenta la alte antibiotice. Busuiocul poate fi aplicat pe rani pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor bacteriene. De asemenea, prin adăugarea de ulei de busuioc la sosuri de salata, vă poate asigura ca legumele pot fi mănâncate în siguranță.

Uleiul de busuioc poate fi utilizat pentru a trata constipația, crampele abdominale și indigestiea, precum infecțiile provocate de raceli, gripă, astm, tuse convulsivă, bronșită și problemele sinusurilor. Este, de asemenea, o mare sursă de magneziu, un mineral esential care ajuta vasele de sange ale corpului se relaxeze, ceea ce poate îmbunătăți fluxul de sange.

email

Lasă un răspuns