Dieta pentru convalescenta

Dieta pentru convalescenta

Convalescenta a jucat mereu un rol important in toate tratamentele medicale. Cerintele nutritionale depinde de tipul de maladie, insa principiile generale presupun consumul de alimente usor digerabile, gustoase si bogate in substante nutritive. Vitaminele antioxidante A, C si E, mineralele protectoare ca zincul si asimilarea unei cantitati mari de fier sunt esentiale pentru reglarea hemoglobinei.

Consumati multe coacaze negre, fructe de padure, citrice si kiwi, curmale, ovaz, peste, legume radacinoase, broccoli si morcovi, fructe uscate, usturoi, scortisoara, salvei, rozmarin si cimbru. Renuntati la carbohidrati rafinati, zahar, alcool, alimente cu tarate, grasimi animale si carne rosie.



La micul dejun consumati cereale, iaurt cu miere si ananas, pepene, fructe uscate cu iaurt si scortisoara, paine prajita din faina integrala, oua fierte, ochiuri. La masa de pranz consumati peste alb, peste gras, broccoli, spanac, morcovi, pui slab, rozmarin, menta, usturoi si salvie. Cina trebuie sa contina salate usoare, supe din legume radacinoase, orz, mei, salata de fructe cu migdale, branza slaba, avocado.

Alimentele principale ar trebui sa fie fructele proaspete, indeosebi strugurii, curmalele, kiwi, citricele si fructele de padure, sucurile de fructe proaspete neindulcite, sucurile de legume, fructele uscate, nucile si semintele proaspete.

email

Lasă un răspuns