Dureri de cap? Incearca un pahar cu apa

Corpul tau este format 75% din apă. Apa umple celulele, spatiile dintre celule, arterele dumneavoastră, și chiar ajută la a amortiza creierul și măduva spinării. Doar o scădere de două procente din nivelul de apă poate provoca efecte negative de sanatate, inclusiv dureri de cap.

Avand dureri de cap, inseamna ca esti deshidratat/a?

Uneori, durerile de cap provin din alte cauze, cum ar fi retragerea de substanțe din cafeina sau alte substante ce creeaza dependenta. Alte cauze ar mai putea fi stresul sau un cucui la cap. Cu toate acestea, în cazul în care te simți un pic obosit și poate gura ta este un pic uscaat, este posibil ca durerea de cap sa va de-a un semnal ca sunteti putin deshidratat/a.

Se poate inlocuii apa cu alte lichide?

Toată lumea se bucură ocazional de un suc, ceașcă de cafea sau ceai cu gheață pe o după-amiază însorită. Expertii au spus mult timp ca aceste bauturi ce contin cafeina vor lucra împotriva echilibrul normal de apă din corpului, deoarece cofeina este un diuretic, facandu-te sa urineze mai des. Cu toate acestea, dovezi noi arata ca aceste băuturi nu iti pot face atata rau. Dacă nu se consuma mai mult de 500 de miligrame de cofeina pe zi, ai putea în continuare bea suficiente lichide, fără a deveni deshidratat.

Cata apa este recomandata sa bem?

Ar trebui să bem între opt și zece pahare de apa pe zi pentru a mentine corpul in forma maxima lichida. Daca lucrezi sau esti afara la plimbare, joaca, exercitii fizice pe vreme calduroasa ori esti bolnav/a, corpul tau va pierde fluide, deci vor trebuii baute mai multe pahare de apa pentru a ramane hidratat.

Exista si alte efecte asupra sănătății, in afara durerilor de cap?

Când vei deveni deshidratat, corpul compenseaza apa lipsa în diferite moduri. Vasele de sânge contracta în extremități, astfel încât mai mult sange poate fi canalizat la organele vitale, iar tensiunea arterială scade din cauza pierderii din volumul de sânge. Transpiri și corpul tău începe să se supraîncălzească. Pot aparea ameteli si lesinul. In cazurile deshidratarii extreme, organele tale se vor opri iar in cazul unei deshidratari mai usoare, rinichii vor lucra mai greu pentru a filtra din sânge.

Care sunt simptomele deshidratarii?

Deși poate părea evident, un simptom precoce de deshidratare este setae. În cazul în care gura este uscata, probabil că trebuie să beti ceva (dacă nu luați un medicament care provoaca uscaciunea gurii, și în acest caz, trebuie să fiți atenți să nu bea prea multa apa). Durerile de cap sunt un alt simptom care este ușor de rezolvat prin a bea putina apa. De asemenea, dacă nu ați luat recent multivitamine, urina ar trebui sa fie galben deschis, daca aceasta este de culoare galben închis cu siguranta că ați neglijat aportul de lichide consumat.Daca durerile de cap persista, trebuie sa consultati un medic dar trebuie retinut ca prima cauza este deshidratarea. Pentru cei ce nu consuma destula apa sau au alte motive, se pot consuma fructe sau legume si desigur supe. Corpul tau depinde de tine pentru a fi in forma, astfel gaseste o modalitate de a iti procura apa sau a purta dupa tine o sticla plina. Daca esti la birou, pastreaza un pahar cu apa in fata ta, astfel iti vei reaminti sa bei. Trebuie sa fim atenti la semnalele ce ni le ofera corpul pentru ca sunt semnale vitale.

email