Psoriazis, simptome si tratament naturist

psoriazis

Ce este in neregula?

Pielea dumneavoastra creste prea repede. In mod normal celule pielii au nevoie de aproximativ 28 de zile pentru a migra din stratul cel mai profund al pielii spre suprafata, unde inlocuiesc celulele moarte care se elimina. Dar daca aveti psoriazis, ciclul este redus la aproximativ patru zile. Celulele pielii se ingramadesc, provocand zonele aspre, distinctive, acoperite parca de solzi. Acestea apar frecvent pe genunchi, coate si scalp. Cauzele aparitiei psoriazisului sunt necunoscute, dar se pare ca este mai frecvent in unele familii decat in altele. Psoriazisul se manifesta prin episoade de acutizare a bolii – momente in care iritatia se accentueaza – urmate de perioade in care afectiunea este mult mai severa.

Tratament Psoriazis

Stiati ca?

– Din motive care nu sunt cunoscute complet, frigul agraveaza psoriazisul. Nu puteti sa schimbati evident anotimpurile, dar poate puteti sa stineti sub control izbucnirile bolii daca va imbracati calduros si va acoperiti bine pielea cand iesiti afara in frig.

– Lumina solara este folositoare in tratarea psoriazisului, dar nu mergeti la solar. Lumina artificiala nu acopera acelasi spectru larg ca si lumina solara naturala si nu va ajuta.

Eviati sa va scarpinati

– Tineti-va mainile departe de petele rosii. Chiar si afectarea minora a pielii poate agrava simptomele. Daca scorbiti si rupeti bucatiele de piele, veti leza tegumentul, lucru care poate duce la o izbucnire mai intinsa a bolii.

– Folositi intodeauna un aparat electric de barbierit si nu unul clasic cu lama daca aveti psoriazis pe picioare, fata, sau alte zone unde va barbieriti. O lama ascutita va poate cresta pielea, indiferent de cat de atent sunteti, lucru care poate creste riscul unei noi izbucniri a bolii.

Aveti grija de scalp

– Daca aveti psoriazis pe scalp, este timpul sa cumparati un sampon special. Aveti nevoie de un produs care sa fie special conceput pentru tratarea parului si a scalpului, cum ar fi Silk & Shine Shampoo. Toate ingredientele acestui sampon au fost selectate cu atentie, conform celor mai stricte proceduri cosmetic, fiind special concepute pentru tratamentul parului si al scalpului.

– Tundeti-va parul cat mai scurt. Va fi mult mai usor sa va tratati pielea capului.

Linistiti-va

– Faceti exercitii fizice in mod regulat, deoarece reprezinta o modalitate foarte buna de a reduce stresul – si se stie ca acesta contribuie la episoadele de psoriazis. Daca nu puteti face zilnic o plimbare de 30 de minute, ati putea sa fiti surprins cat de eficiente sunt reprize mici de exercitii pentru distragerea mintii de la lucrurile care va afecteaza.

– Faceti un tip de exercitii mintale, cum ar fi meditatia, sau exercitii de respiratie profunda, timp de cateva minute in fiecare zi.

– Optional puteti folosi aparatul de biorezonanta BioHarmonex, care ajuta la reglarea energetica pentru: piele, digestie, imunitate, circulatie, digestie. Creste capacitatea mentala si de concentrare si ajuta la relaxarea dumneavoastra.

[adrotate group="7"]

Tratamentul psoriazisului

Psoriazisul este declansat din cauza stresului si dezechilibru al sistemului nervos. Pentru tratarea acestuia recomandam produsele Calivita.

Daca o izbunire a bolii acopera o zona intinsa de piele, sau afecteaza palmele si talpile, atunci ar trebui sa mergeti la medic. Trebuie sa mergeti la medic si daca vedeti semne ale unei infectii, cum ar fi puroi sau zone galbene pe piele. Cateodata psoriazisul este insotit de o afectiune numita artrita psoriazica. Oricine sufera de aceasta afectiune trebuie sa fie sub supraveghere medicala.


Fatal error: Call to undefined function adrotate_ad() in /home/produseo/public_html/blog/wp-content/themes/newsplus/single.php on line 60