Sarea in exces, dauneaza sanatatii!

Necesara pentru functionarea sanatoasa a corpului.
Poate fi inlocuita in bucatarie cu plante aromatice si condimente.
ATENTIE! Consumul excesiv provoaca tensiune arteriala si infarct.
ATENTIE! Agraveaza retinerea fluidelor si poate duce la aparitia cancerului la stomac si a astmului.

Sarea este o substanta chimica denumita clorura de sodiu si, desi sodiul este necesar pentru functionarea eficienta a corpului, acesta poate cauza probleme. Cand este in cantitati prea mari, rinichii lucreaza mai greu pentru a-l elimina, inima pompeaza mai mult sange prin rinichi, iar presiunea arteriala creste. De aceea este recomandat sa reducem cantitatea de sare din mancaruri cat mai mult posibil.

Consumul de sare in exces poate provoca tensiune mare, atacuri sau infarcte. De asemenea, sarea favorizeaza retinerea fluidelor, care apare in timpul menstruatiei, si slabirea inimii. Prea multa sare poate provoca aparitia cancerului la stomac, agraveaza astmul, provoaca pierderi de calciu si este un factor major in aparitia osteoporozei (boala oaselor sfarâmicioase). Profesorul MacGregor de la spitalul St. George din Londra considera ca trebuie sa injumatatim cantitatea de sare de la 10g la 5g (o lingurita) pe zi. De fapt, avem nevoie de numai 1g.

Insa nu este atat de simplu, deoarece o mare parte din cantitate e sare este adaugata de producatorii de alimente in timpul procesarii. Este substanta legala cea mai raspandita dintre cele care prezinta riscuri asupra sanatatii. Printre cele mai periculoare sunt alimentele semipreparate si procesate. Cititi etichetele cu atentie!



STIAI CA?

Cu cat sarea este mai sus in lista ingredientelor, cu atat cantitate continuta de acel aliment este mai mare?

Aveti grija, de asemenea, la glumatul monosodic, zaharina, bicarbonat de sodiu, praf de cop, nitrat de sodiu, nitrit de sodiu si multe altele; toate aceste substante contin sodiu.

Producatorii de alimente specifica de obicei cantitatea in mg la 100 g, de aceea pare mica. Inmultiti cu 2,5 si obtineti cantitatea de sare.

email

Lasă un răspuns