Sfaturi pentru un mic dejun cu omleta sanatoasa

Omleta este un mic dejun popular, deoarece aceasta este relativ ieftina, foarte usor de preparat, și incredibil de consistenta. Din păcate, omletele sunt de obicei preparate cu tone de gălbenușuri, carne prelucrata, și brânză, care pot face omleta dintr-o mancare potential sanatoasa, intr-una nesanatoasa. Prin utilizarea unei game largi de alimente sănătoase în dimensiuni adecvate portiilor, puteți face omletă la micul dejun una dintre cele mai sanatoase mese ale zilei. Incercati urmatoarele sfaturi simple pentru a face o omleta sanatoasa.

Nu abuza de galbenusuri

În timp ce nu este posibil sa faci o omleta doar dintr-un ou, este important să nu folosiți prea multe, în special galbenusurile de oua. Deși gălbenușurile de ou sunt o buna sursa naturala de hrana cu substante nutritive esentiale, inclusiv proteine​​, vitamina D, și seleniu, ele sunt, de asemenea, bogate in grasimi saturate si colesterol, care pot creste riscul de boala. Pentru a reduce riscul, se pregătească omleta dvs. prin amestecarea un gălbenuș de ou cu mai multe albușuri de ou sau se opteaza pentru o omleta doar din albusuri.

Exercitiul „curcubeul de legume”

Omletele sunt una dintre cele mai bune moduri de a strecura o gamă colorată de legume în dieta dumneavoastră, deoarece acestea sunt într-adevăr cele mai sanatoase alimente. Nu numai ca legumele sunt extrem de scăzute în calorii și bogate în vitamine, minerale, si ca lupta impotriva bolilor antioxidanti, dar acestea sunt extrem de ridicate în fibre alimentare. Datorita continutului lor ridicat de fibre, adăugând porțiuni considerabile pentru omleta dvs. poate crește foarte mult efectul de umplere. Când vine vorba de omlete, există nenumărate legume din care puteți alege, inclusiv ardei multicolori, ceapa, ciuperci, broccoli, spanac, rosii si dovlecei.

Carnea in omleta, de evitat!

Nu numai ca ouăle sunt o sursă valoroasă de proteine ​​de inalta calitate, dar dacă doriți să ridicati conținutul de proteine ​​din omleta dvs. este cel mai bine să facă acest lucru cu o portie mică de carne macră. Unele alegeri foarte bune includ piept de pui, somon, carne de vită sau bizoni, deoarece acestea contin cantități relativ mici de grasimi saturate. Daca esti vegetarian/a poti crește conținutul de proteine ​​de omleta dvs. adaugand produse din soia minim prelucrate cum ar fi edamame, tofu, tempeh, etc.

Branzeturile in omleta

Dacă doresti ca omleta ta să includă si brânzeturi, este important de a alege branza de înaltă calitate și sa se adauge in omleta in cantități foarte mici. În timp ce branza este o sursa bogata de calciu și proteine, de asemenea, este si destul de ridicata în calorii, grasimi saturate si sodiu, care pot reduce foarte mult valoarea totală nutrițională a omletei. Puteți evita acest lucru prin adăugarea doar unui grăunte de parmezan elvețian, cheddar, sau alte tipuri de brânză procesate minim.



Incluzand cantitati moderate de grasimi sanatoase in dieta ta, poti reduce foarte mult riscul de numeroase boli, inclusiv boli de inima, cancer si diabet. Puteți stimula cu ușurință conținutul de grăsime de omleta dvs. prin includerea unei parti dintr-un vocado (1/4-1/2 din fruct) sau pur și simplu prăjire omletei într-o lingura de ulei de masline sau ulei de canola, fiecare dintre aceste doua uleiuri sunt bogate în grasimi mononesaturate.

Atunci când este preparata într-un mod sănătos, omletele sunt potrivite pentru consumul de zi cu zi. Urmând aceste sfaturi simple, veți maximiza aroma și calitatea nutrițională a omletei.

email

Lasă un răspuns