Vitaminele

Vitaminele

Cea mai arzatoare intrebare pusa de majoritatea oamenilor este „Trebuie sa iau vitamine in plus?”. Raspunsul teoretic este nu – nu, atunci cand ai o dieta echilibrata, cu o mare varietate de alimente. De fapt, putine persoane reusesc acest lucru.

Asigurarea naturala de sanatate, sub forma unei pilule ieftine, bine dozate cu continut de minerale si multivitamine, poate fi o idee buna. Va compensa mesele pierdute ocazional, cerintele suplimentare ale unui ritm de viata stresant, pierderile de vitamine pe durata stocarii, transportarii si gatirii alimentelor si te va remonta dupa o boala.

Cititi etichetele cu atentie si evitati pilulele colorate artificial, cu arome si conservanti. Aveti grija la adaosul de zahar si indulcitori. Multi copii, in special cei cu astm, eczeme sau alte probleme alergice, cat si cei hiperactivi, reactioneaza negativ la multe produse chimice alimentare din anumite pilule cu vitamine.

De cealalta parte, anumiti producatori incaseaza bani buni de pe sindromul „alergic”, producand produse scumpe fara adaos de gluten, drojdie, ou sau lapte. In afara de cazul in care esti alergic la anumite alimente, nu este nevoie sa mergi atat de departe.

Alege multivitaminele cu un nivel insemnat al principalelor substante nutritive, mai degraba decat liste imense de substante nutritive de care nu ai auzit vreodata. Formulele pentru adulti nu sunt in mod normal adecvate pentru copii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani. Copiilor sub doi ar trebui sa li se dea suplimente numai sub indrumarea unui specialist. Feriti-va de consumul excesiv de vitamine, acesta putand cauza probleme grave de sanatate.Suplimentele singulare pot fi importante in tratarea si prevenirea anumitor boli – de exemplu, surplusul de vitamina C reprezinta protectie impotriva racelilor si infectiilor pe timpul ierbii. Vitamina B6, zincul si uleiul de primula consumat seara atenueaza problemele menstruale – dar consumul in doze mari trebuie evitat. De asemenea, anumite vitamine interactioneaza cu medicamentele prescrise, verificati impreuna cu specialistul inainte de a incepe dozajul.

Aveti grija la ce mancati atat timp cat luati o pilula cu vitamine. Ne bucuram daca informatia a fost de folos.

email

Lasă un răspuns