5 sucuri naturale pentru o dieta sanatoasa

sucuri_naturale_dieta

Sucurile naturale de legume conţin numeroase vitamine, minerale, antioxidanţi şi nutrienţi ce te pot ajuta sa slăbesti fară a depune un mare efort, singura condiţie este să le consumi zilnic. Toate sucurile de legume sunt sănătoase, dar dacă ar fi sa facem un top 5 al celor mai savuroase şi hrănitoare, atunci trebuie să le alegem pe cele din listă. Fă o schimbare ” sănătoasă ” în alimentaţia ta consumând sucuri proaspete de legume, făcute chiar de tine.

1.Sucul de morcovi

Nutriţioniştii îl recomandă adesea persoanelor ce doresc să scadă în greutate datorită conţinutului ridicat de vitamine, nutrienţi şi minerale. Consumat zilnic, sucul de morcovi iţi dezoxifică organismul şi te ajută să slabesti sănătos. Pentru rezultate optime bea în fiecare zi 3 pahare de suc, dar nu exagera în speranţa că vei slăbi peste noapte, deoarece morcovii conţin beta-caroten, substanţa care îi conferă culoarea portocalie. Ajuns în organism betacarotenul se transformă în vitamina A şi îţi poate nuanţa culoarea pielii.

2.Sucul de ţelină

Ţelina este o legumă foarte aromată, bogată în vitamine din complexul B, calciu, magneziu, potasiu şi aminoacizi esenţiali, avînd şi proprietăţi afrodisiace. Potasiul face ca sucul de ţelină să aibă un efect diuretic, ceea ce înseamnă că vei combate retenţia apei şi vei avea un corp tonifiat. În plus, sucul de ţelină conţine ingredinete care suprimă pofta de mâncare şi de dulciuri. Sucul de ţelină poate fi consumat înainte de masă sau ca gustarea dintre mesele principale.

3.Sucul de castraveţi

Castravetele este una dintre legumele care au un conţinut ridicat de apă, mai mare de 90%, ajutînd la detoxifierea organismului. Deasemenea conţine vitamina A, nutrienţi şi antioxidanţi care accelerează metabolismul, ajutându-l să ardă caloriile mai rapid. Sucul de castraveţi poate fi consumat oricând în cursul unei zilei, iar dacă vreţi să scăpaţi rapid de câteva kilograme înlocuiţi masa de seară cu un pahar mare de suc de castraveţi.

4.Sucul de roşii

Sucul de roşii este o sursă extraordinară de substanţe benefice pentru organism, iar dacă te obişnuieşti să îl consumi zilnic vei pierde în greutate într-un mod armonios, fară  a depune un efort prea mare. Pentru un plus de savoare puteţi adauga piper şi pătrunjel. Consumă sucul de roşii înainte de masă, pentru că acesta ajută procesul de digestie sau îl poţi consuma intre mese, fiind o gustare sănătoasă. Roşiile conţin un ingredient minune, numit licopen, care ajută organizmul prin anihilarea acţiunii homonilor foamei şi iţi taie pofta de mâncare.5.Sucul de varza

Sucul de varza este unul dintre cele mai recomandate sucuri ce ar trebuie folosite în diete, deoarece îmbunătateşte digestia, reglează tranzitul intestinal, combate constipaţia, balonarea şi alte probleme care te împiedica sa dai jos kilogramele în plus. În timpul dietei cu suc de varză, încercaţi să nu consumaţi alimente bogate în calorii, dar nu în nutrienţi: produsele de patiserie, mezelurile, produsele tip fast food, dulciurile, etc.

email

Lasă un răspuns