Lăptişor de matcă

Lăptişor de matcă

Mulţi oameni sunt conştienţi de beneficiile pentru sănătate ale mierii, dar puţini sunt conștienți de beneficiile pe care laptişorul de matcă le oferă. Aceasta este substanţa care este produsă de albinele lucrătoare pentru a hrăni larvele de albine tinere și matca, în stup.

Lăptișorul de matcă reprezintă un produs apicol de excepție, care are cel mai mare conținut de vitamine raportat la unitatea de volum. Are proprietăți imunostimulatoare și vindecătoare excepționale, iar efectele sale asupra corpului uman sunt mai mult decât benefice. Se poate consuma sub formă de capsule gelatinoase, sub formă pură sau de fiole.

Caracteristicile laptisorului de matca:

Culoarea lăptişorului proaspăt este alb-gălbuie, uneori batând uşor in brun-gălbui, mai ales când albinele aduc în stup mari cantitaţi de polen de la o anumită plantă bogat poleniferă. În contact cu aerul si lumina culoarea lăptişorului se schimbă, el devine mai dens şi se intăreşte, căpătănd un aspect sticlos şi o culoare de brun-închis. Gustul lăptişorului este acrişor, uşor astringent, cu un pH de 3,5-4,5 asemănător cu cel al sucului gastric din stomacul omului. Medicii recomandă o cură de şase săptămâni, de preferat primăvara şi toamna.

Pentru a avea efectele dorite, este bine ca lăptişorul de matcă să fie administrat cu 30 de minute înainte de masă.

Ce spun cercetatorii:

Cercetările făcute de oamenii de stiinţă din Japonia și Croația arată că, lăptişorul de matcă poate avea importante proprietăţi anti-cancer. Într-un studiu, şoarecii au fost injectaţi cu celule canceroase, apoi cand au fost injectaţi cu lăptișor de matcă, acesta a redus drastic răspăndirea celulelor canceroase.

Această substanță oferă multe beneficii pentru oameni, cum ar fi scaderea nivelului de colesterol, are proprietăți de vindecare și chiar proprietăţi anti-cancer.

Lăptişorul de matcă are proprietăți anti-inflamatorii. Acest lucru este valabil atunci când este aplicat local, sau ingerat pe plan intern, ceea ce îl face să devină un supliment excelent pentru cei care suferă de artrită. Acesta are efectulul de a stimula creșterea celulelor stem ale creierului, făcând astfel un instrument eficient în prevenirea Parkinson-ului cât şi a Alzheimer-ului.

Se crede că laptişorul de matcă este capabil să imbunătaţească calitatea ovulelor unei femei, favorizând astfel problemele legate de fertilitate și a sănătății generale a organelor de reproducere. În urma studiilor efectuate, multe femei spun că lăptişorul de matcă este capabil de a ajuta la reducerea efectelor și simptomele de PMS(sindrom premenstrual), din cauza faptului că acesta poate să echilibreze și reglementeze nivelul hormonilor din organism.

Acest nutrient are efecte benefice şi asupra celor care suferă de tulburări de insomnie şi autoimune, cum ar fi reumatismul. Acesta este capabil de a stimula libidoului sexual şi ajută la creşterea oaselor, chiar le regenerează. Lăptişorul este capabil de a stimula sistemul imunitar, fiind eficient in lupta împotriva infecţiilor.

De-a lungul anilor, lăptişorul de matcă a fost dat la sugari prematuri pentru a îi ajuta să câștige în greutate. Studiile au arătat că este, de asemenea, util pentru tulburări digestive, ulcere, cum ar fi constipația, probleme circulatorii şi boli cardiovasculare. El are, de asemenea, remarcabile proprietaţi anti-imbătrânire, deoarece ajută la îmbunătățirea producției de colagen din piele.

Un alt efect benefic-stopează căderea părului. Conţinutul bogat în vitamine şi în minerale, recomandă lăptisorul de matcă în cosmetică, atât în tratamente interne, cât şi externe. Administrat intern, acesta reduce seboreea excesivă şi opreşte albirea prematură a părului.
În rezumat, lăptişorul de matcă este capabil să ajute la reglarea tuturor funcţiilor corpului uman.

Atenţie! Oamenii alergici la miere de albine sau produsele obţinute din aceasta, trebuie să fie precauți atunci când utilizeaza acest produs, deoarece pot sa aparea reacţii alergice grave.Când consumaţi lăptişor de mantcă nu utilizaţi linguriţe din metal, deoarece în contact cu acestea lăptişorul îşi modifică proprietăţile. Cel mai bine este să apelaţi la linguriţe din plastic sau din lemn. Lăptişorul de matcă este un produs 100% natural şi nu se cunosc cazuri în care acesta să fi intereferat cu alte medicamente, fiind lipsit de toxicitate.

email

Lasă un răspuns